Изпитите на Кеймбридж, които са световно признати от над 20 000 университета, работодатели и правителствени организации, предоставят възможност за по-високо образование и по-добро професионално реализиране.

Изпитните материали на Кеймбридж се осъвременяват и редактират постоянно, като за тази цел се търси обратна връзка от учители, центрове и други професионалисти в сферата на изучаването и оценяването на чужди езици и не на последно място от хора, които вече са се явявали на този изпит.

Сертификатът на Кеймбридж е цел за много хора по различни причини:

  • необходимост при кандидатсване във ВУЗ;
  • начин да се докаже високо ниво на владеене на езика пред работодател;
  • оценка на усърдния труд, положен при изучаването на чужд език.

Диаграма на нивата, които покриват сертификатите на Cambridge


Алианс Ви предлага почти всички изпити за Cambridge сертификати

Cambridge YLE Starters

Cambridge Pre A1 Starters

Подходящ за деца в I и II клас.

Starters е подходящ за малки деца в първи и втори клас. Той насърчава децата да учат английски от ранна възраст и създава положително отношение към езиковите изпити. По време на изпита детето трябва да покаже, че разпознава цветовете на английски език, както и да отговори на съвсем прости въпроси за себе си.


Cambridge YLE Movers

Cambridge YLE A1 Movers

Подходящ за деца в трети клас.

Този изпит ще насърчи децата да общуват на английски в реални ситуации и да си създадат положително отношение към езиковите тестове. По време на изпита детето трябва да покаже, че разбира основни инструкции на английски език, да попълни малък формуляр или да отговори на въпроси за себе си и да отговори на въпроси, които чува или чете в детски разказ.


Cambridge YLE Flyers

Cambridge YLE A2 Flyers

Подходящ е за деца в IV клас.

Изпитът показва, че детето ви може да разбира простички ежедневни ситуации и да общува в тях на основен английски език. Децата, които се явяват на този изпит са обикновено на възраст между 9 и 12 години и са учили английски език в училище около 2 - 3 години (около 250 часа чуждоезиково обучение).


Cambridge KET

Cambridge A2 KET Schools

Подходящ за деца над 12 години.

Cambridge KET e предназначен за ученици, навършили дванадесет години. На него могат да се явят ученици от четвърти и пети клас, а също тийнейджъри, завършили трето или четвърто ниво(А2/ В1). Този изпит отговаря на ниво А2 от Общата Европейска Езикова Рамка. KET се състои от три компонента- четене и писане, с продължителност 1 час и 10 минути, слушане- 30 минути и говорене- 8-10 минути.


Cambridge PET

Cambridge B1 PET Schools

Подходящ за деца в V и VI клас.

Cambridge PET e за ученици, които имат class="btn" повече знания по английски език. РЕТ отговаря на ниво В1 от Общата Европейска Езикова Рамка и е подходящ за ученици в пети или шести клас и тийнейджъри, завършили четвърто и пето ниво(В1/В1+). Изпитът се състои от три компонента - четене и писане, с продължителност 1 час и 30 минути, слушане- 30 минути и говорене-10-12 минути.


 
Cambridge FCE

Cambridge B2 First (FCE)

Подходящ за работа и обучение.

Cambridge FCE сертификатът е предназначен за всички, които искат да работят в англоезична компания, да живеят в англоезична държава или да учат в подготвителен курс за университет, в който обучението е на английски. За успешно представяне на изпита трябва да можете да пишете кратки доклади и имейли, да обясните идея и да водите подробна дискусия на английски език.


Cambridge CAE

Cambridge C1 Advanced (CAE)

Професионална квалификация.

Cambridge CAE сертификатът потвърждава, че можете уверено да общувате на английски в професионални или академични ситуации. За успешно представяне на изпита трябва да можете да пишете сложни доклади и имейли, да си водите записки по време на срещи и лекции, както и да правите презентации със сложни идеи.


Cambridge CPE

Cambridge C2 Proficiency

Най-високата квалификация.

Притежаването на Cambridge CPE сертификат е доказателство пред работодателите, че владеете английски на висше управленско ниво или потвърждава възможността Ви да учите в магистърска или докторска програма на англоезичен университет. За успешно представяне на изпита трябва да можете да разбирате почти всичко, което чувате или четете на английски език.


Cambridge BEC Preliminary

B1 Business Preliminary

Бизнес английски език - 1 от 3

Cambridge English: Business Preliminary е първият от трите изпита по бизнес английски на Кеймбридж. Този сертификат показва на работодателите ви, че можете да общувате на английски в практически ежедневни бизнес ситуации. Той е на същото езиково ниво като Cambridge English: Preliminary (PET), но е насочен към английски език за бизнес цели.


Cambridge BEC Vantage

B2 Business Vantage

Бизнес английски език - 2 от 3

Cambridge English: Business Vantage е известен също като Business English Certificate Vantage (BEC Vantage). Tой е вторият от общо трите изпита по бизнес английски на Кеймбридж. Тази квалификация показва, че можете да общувате на английски език в бизнес среда. Тя е на същото езиково ниво като Cambridge English: First (FCE), но е насочен към английски език за бизнес цели.


Cambridge BEC Higher

C1 Business Higher

Бизнес английски език - 3 от 3

Ако искате чрез подготовката си да развиете професионални бизнес умения на английски език. Сертификатът за BEC Higher показва на работодателите ви, че можете да работите ефективно на английски в конкурентната международна бизнес среда. 

Алианс е оторизиран подготвителен център за изпитите на Университета Кеймбридж – Cambridge ESOL Examinations (Cambridge English Language Assessment). В дългогодишната си история сме подготвили успешно хиляди курсисти, които вече притежават сертификати  на Кеймбридж - B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency, IELTS. Вече даваме възможност на нашите най-малки възпитаници да се подготвят за детските нива на Кеймбридж – Cambridge YLE Pre A1 Starters, Cambridge YLE A1 Movers, Cambridge YLE A2 Flyers, A2 KET for Schools, B1 PET for Schools и да се явят за удостоверяване степента на владеене на езика. Свържeте се с нас, за да получите повече информация. Регистрацията за изпитите Pre A1 STARTERS, A1 MOVERS, A2 FLYERS и самите изпити се провеждат в сградата на Алианс. Регистрацията за изпитите A2 KET for Schools, B1 PET for Schools се извършва в Алианс, а самите изпити в Британски съвет.


Проверете кой изпит на Cambridge е най-подходящ за Вас


Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки".
Прочете повече Ok