Pearson е водещата световна компания в сферата на образованието, която обединява повече от 100 образователни и издателски имена – Longman, The Financial Times, Penguin, Prentice Hall, Allyn & Bacon, Addison–Wesley и Edexcel. Сама по себе си, Edexcel е най-голямата организация за провеждане на изпити и оценяване във Великобритания.

България вече e част от голямото образователно семейство на Pearson чрез Bulgarian Examination Board, която е в сътрудничество с Pearson Language Tests и Edexcel представят акредитирани изпити за изучаващите английски като чужд език: International Certificate (PTE General ),International Certificate Young Learners (PTE YL) и PTE Academic.

Сертификатите на Pearson са с безсрочна валидност.


International Certificate (PTE General ) е комплект от ситуационни тестове по английски, които дават на учениците свободата да се изразяват и да покажат колко добре владеят езика.

Тестовете оценяват всички езикови умения – слушане, четене, говорене и писане – и дава цялостна представа за нивото на изпитваните кандидати.

International Certificate Young Learners (PTE YL) е комплект от международни тестове по английски за деца от 7 до 12 години, които изучават английски като втори език. На най-ниските нива целта им е да проверят доколко децата използват езикови структури, а на по-високите – доколко използват езика, за да могат да общуват свободно.

LCCI PEARSON JETSET са едни от най-престижните английски тестове за определяне степента на владеене на английски език от чужденци. LCCI PEARSON JETSET показват на децата докъде са стигнали в успешното овладяване на английския език и им дават допълнителна мотивировка за учене.


Алианс притежава международна акредитация като отворен изпитен център със сертифицирани изпитващи на изпитния борд PEARSON TEST OF ENGLISH за изпитите PTE General и PTE Young Learners.

Нашата цел да осигурим висок стандарт в обучението, е подкрепена с истински факти. Желанието да се развиваме не са само изречени фрази, а действия, зад които стои много работа и професионализъм.

Вече повече от десет години Алианс e отворен изпитен център и на PEARSON JETSET LCCI.

Свържeте се с нас, за да получите повече информация за изпитите и сертифицирането, което предлагаме.


Проверете Вашето приблизително ниво на английски


Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки".
Прочете повече Ok